söndag 10 februari 2013

Söndag


Rullader med pesto, soltorkade tomater och mozzarella


4 p

Lövbiff ca 800 g
1-2 frp mozarella
Soltorkade tomater så det räcker till alla skivor
Pesto av breda på.

Lägg ut köttet på en skärbräda eller bakplåtspapper, krydda ordentligt med salt och kött och grillkrydda.
Lägg tomaterna och osten ganska långt upp på köttet och rulla sen ihop. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet med skarven ned till att börja med, rulla runt så att hela rulladen får fin färg och efterputtra ev i lite vätska med lock på pannan.



Guacamole
Vad som kan vara världens godaste röra!
Passar till så mycket.




4 P

2 mogna avokado
2 msk creme fraiche eller gräddfil
1 halv rödlök
1 tomat
lime eller citronsaft, ca 1-2 msk
1 vitlöksklyfta 
Vitlökspeppar, herbamare örtsalt efter smak

Mixa avokadorna i en skål, rör ner cremefraichen.
Hacka löken och tomaterna fint, pressa ner vitlöksklyftan och lime/citronjuicen.
Smaka av med kryddorna och låt guacamolen gärna stå till sig någon timme.

Till middagen igår serverade jag smörstekta, kvartade färska champinjoner med citronsaft och vitlökspeppar. Och en tomatsallad med fetaost och olivolja.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar