söndag 17 mars 2013

Söndag

Och hoppla där var helgen slut igen!
Något intensiv och mycket trevlig har den varit. En dubbeldate med "syrranådom" avslutade fredagskvällen, mycket god mat..

Grillad Entrecôte från Svenska gårdar
Ölbrässerade smålökar
Västerbottenost- och björnrotsmör
Friterad Lövselepotatis "Timate"

... och två små handgjorda chokladtryfflar med ett mustigt rött vin slank också ned. 
Johan Falk och infiltratören Frank Wagner fick oss att sitta på helspänn i närmare två timmar och en påse naturgodis åts upp med god aptit.
Tyvärr så mådde jag apa i stort sett hela lördagen av de där jädra nötterna och diverse andra sockerbomber, värre än om jag hade druckit upp hela rödvinsflaskan själv. Kolhydratsbakis och fyllesjuk har vissa gemensamma drag.. 
Sara, tag lärdom av detta!

Lördagen fick därför fyllas av storstädning, riktigt bra musik, en lång promenad och en drös med mammor på middag.
Vi träffas med jämna mellanrum, mammorna från våran föräldragrupp. Det har sammanlagt hunnit bli 14 barn under åren men tyvärr får bara 13 följa oss i livet. Även om det inte är ofta vi ses så hinner vi avhandla en hel del på kort tid.



Vitlöksbaguetter och en gigantisk skål med Ceasarsallad och grillad kyckling slukades som om vi inte sett mat tidigare. På begäran kommer receptet på salladen här!

Ceasarsallad

Valfria salladssorter av det gröna slaget, jag använde vanlig isbergsallad och Cosmopolitan
Gurka
Coctailtomater
Stekt bacon
Rödlök.
Hyvlad wb-ost

Dressing
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
3 dl rapsolja
½ dl finriven parmesanost eller finriven WB-ost
salt & peppar
Jag hade inga sardeller i min dressing utan kryddade den lite extra med vitlökspeppar och herbamare i stället. Låt den gärna stå och dra någon timme.
Kycklingen är den som jag gjort tidigare, den hittar ni här 
Jag köpte färdigt bröd på ica idag, bredde på kryddsmör som jag hade i frysen och gräddade av dom i ugnen ett par minuter.
Tyvärr blev det ingen flashig färdig bild snyggt upplagd på tallriken, hungern var helt enkelt för stor!

Det blev en sen kväll och en tidig söndagsmorgon, det gäller att ta vara på varje stund och det gjorde jag, mamma och syster minsann. När klockan var halv tolv körde vi in på Solbacken, affärer, affärer och Waynes coffee.
Jacka, mössa och fodrade stövlar till Måns på Intersport, ett par tröjor och överdragsbyxor till Molly på  Lindex, en sväng på Rusta, Kappahl, skopunkten och sen kaffe.


Ica Maxi och veckans storhandling, apoteket, Barnens hus och blomsterlandet....
Phhuu, lite slantar mindre och ett antal påsar mer så åkte vi hem igen. Glad i hågen =)
Söndags shopping is the shit!

Middagsmaten idag blev moussaka, en typ av grekisk köttfärslåda med aubergine.






 




Lchf Moussaka
4-5 port
2 st stora aubergine 
olivolja till stekning

500 g nötfärs
1 st gula lökar
1 vitlök solo
100 g tomatpuré ( jag använde också ca 1 dl tomatsås jag hade i kylen)
salt
nymalen svartpeppar

dofta gärna över lite kanel också
1 msk oxfond
lite kinesisk soja
2 dl riven ost, gärna parmesan
2 dl grädde
1 st ägg
Värm ugnen till 175 grader. Skölj och ansa auberginerna. Skär av ändarna och skiva dem på längden i skivor som är en knapp centimeter tjocka. Stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna med olivolja.
Skala och hacka lökarna fint. Stek löken mjuk och gyllengul i olivolja. Lägg över löken i en gryta.Bryn köttfärsen och lägg över i grytan tillsammans med löken. Tillsätt tomatpurén och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Koka upp och rör om ordentligt.
Smörj en ugnsfast form. Varva aubergineskivor, ost och köttfärs i formen.

Vispa upp ägget, blanda det med grädden och slå blandningen över moussakan.
Grädda moussakan i ugnen i cirka 45 minuter-1 timme, beroende på hur hög och vid formen är. Eventuellt kan du täcka med aluminiumfolie på slutet för att moussakan inte ska få för mycket färg.


Fick inte heller här någon bra färdig bild av hela anrättningen men smaken var fantastisk, sallad med avokado, tomat och vinegrette. Coleslaw och ett glas Trivento gjorde söndagsmiddagen tillsammans med svärföräldrarna mycket angenäm.

Måndag i morgon och äntligen kommer barnen hem igen! 
Vi ska måla ägg i veckan, och sätta kattgräs som hår på ägg-gubbar. Det kommer bilder, jag lovar.

Mys och Må 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar