onsdag 16 oktober 2013

Onsdag

Kycklinglasagne med chevre och pinjenötter.

Lasagneplattor, blir en långpanna. Är man 4-6 st som ska äta kan det behövas två plåtar.

4 Ägg
125g Philadelphiaost
0.5 dl Fiberhusk
1krm salt

3 kycklingfileér
1 gul lök
2 dl grädde
1 tsk kalvfond
0.5 frp krossade tomater
salt, peppar, paprikapulver och vitlök

2 dl riven ost

Cremefraiche
Chevreost

Rostade pinjenötter

Vispa äggen pösigt och tillsätt ost och fiberhusk. Låt stå och svälla en stund, lägg smeten på ett oljat bakplåtspapper och lägg ett till ovanpå, även detta inoljat. Kavla ut till en tunn platta och grädda med båda papperna i 10 min i 150 grader, ta ut och skär varje plåt i 4 delar.

Skär kycklingen i mindre fyrkanter och stek tillsammans med löken i smör. krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll över tomaterna och grädden, pressa i vitlöken och i med lite kalvfond. Låt koka ihop en stund.

Varva plattor, kycklingsås och riven ost i en form. Längst upp lägger du en platta, rör ihop cremefraiche  och riven chevreost och bred ut detta ovanpå. Grädda i 225 grader tills allt fått fin färg.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö dessa över den färdiga lasagnen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar