fredag 16 oktober 2015

Fredag - knäcke var det här!

De godaste fröknäcken du kan tänka dig.
Ja precis, det är dom här. Jag har modifierat receptet ett par gånger och kommit fram till detta


Bankgatans fröknäcke

2 dl solroskärnor
2 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 dl linfrö
3/4 dl pofiber
1.5 msk fiberhusk
1 dl finriven smakrik ost

0.5 liter kokande vatten
100 g smör.

Sätt ugnen på 120 grader varmluft, har du inte det på ugnen så får du grädda en plåt i taget.
Lägg bakplåtspapper på två stycken fullstora plåtar.
Blanda alla frön i en skål tillsammans med pofibret och fiberhusken. Riv också i osten.
Koka vattnet och häll det över smöret så det smälter, blanda ihop allting i en skål ordentligt och dela upp på båda plåtarna, bred ut i ett jämt lager och grädda i ca 1 timme, öppna ugnsluckan med jämna mellanrum och släpp ut ångan. Efter en timme så tar du ut plåtarna och skär i rutor, sätt in igen och torka ca en timme till.




3 kommentarer: